Over Hi-Five

Blaaskwintet Hi-Five is een zogenaamd origineel blaaskwintet en bestaat dus uit dwarsfluit, hobo, klarinet, hoorn en fagot.


   

     Bezetting:


Pieter Hofland       -  dwarsfluit


Benno Simonis       -  hobo


Anja van den Bos   -  fagot & huisarrangeur


Henk van den Bos  -  hoorn


Ferdinand Weijs     -  klarinet

Hi-Five kreeg haar definitieve samenstelling in 1998 en heeft sindsdien al veel muzikale hoogtepunten in binnen- en buitenland mogen beleven. Naast de eigen concerten wordt veelvuldig medewerking verleend aan koorconcerten, waarbij zowel solistisch als begeleidend wordt opgetreden. De benodigde arrangementen worden veelal voor/door Hi-Five geschreven, wat inmiddels tot een zeer uitgebreid repertoire heeft geleid. Daarnaast zijn de repertoiremogelijkheden voor dit type blaaskwintet (dwarsfluit, hobo, klarinet, hoorn en fagot) sowieso zeer gevarieerd en talrijk, wat het spelen in het ensemble tot een leuke uitdaging maakt.

 

Inmiddels is het kwintet op een aantal heel verschillende Cd’s te beluisteren. Zo werd voor de concertreizen naar Canada de CD ‘Hi-Five in Concert’ opgenomen en is er de CD ‘Dubbelglas’, een CD met gitaarklassiekers van gitarist/componist Harry Sacksioni, met gitarist Peter van Elswijk en toetsenvirtuoos Arthur Postma. Ook deze ‘Hi-Five Editions’ zijn allemaal speciaal gearrangeerd door de huisarrangeur van het kwintet, fagottiste Anja van den Bos. Een echte aanrader voor deze kerstperiode is de CD A Christmas Hi-Five, het resultaat van de zeer succesvolle kerstconcertenserie die Hi-Five heeft georganiseerd en via de diverse streamingsdiensten te beluisteren(zie hieronder voor de links)!

 

Ook de nieuwste aanwinst, ‘Hi5 & Friends’ is via streamingsdiensten te beluisteren, maar u kunt deze dubbelCD ook gewoon kopen. Zoals de titel al doet vermoeden is Hi-Five naast solistisch, ook met een groot aantal van haar muzikale vrienden op deze CDs te beluisteren. Zangers, zangeressen, musici en koren, waaronder Westlandse Koorvereniging Musica en het Westlands Mannenkoor werkten allen belangeloos mee aan deze terugblik op twintig jaar vriendschap, waarvan de totale opbrengst van de CD-verkoop wordt geschonken aan de stichting A.L.S. Westland.

 

Voor meer bijzonderheden over Hi-Five en/of de aankoop van hun CD’s kunt u terecht op de website: www.hi-five.nl. Verder kunt u via de Facebookpagina ‘blaaskwintet Hi-Five’ op de hoogte blijven van hun activiteiten.Links streamingsdiensten:

 

https://distrokid.com/hyperfollow/blaaskwintethifive/a-christmas-hi-five (visit)

 

https://distrokid.com/hyperfollow/blaaskwintethifive/its-the-most-wonderful-time-feat-hi5s-neufnet-hi-five-edition (visit)

 

https://distrokid.com/hyperfollow/blaaskwintethifive/hi5--friends-cd-1-2 (visit)

 

https://distrokid.com/hyperfollow/blaaskwintethifive/hi5--friends-cd-2 (visit)