Over Hi-Five

Blaaskwintet Hi-Five is een zogenaamd origineel blaaskwintet en bestaat dus uit dwarsfluit, hobo, klarinet, hoorn en fagot.


   

     Bezetting:


Pieter Hofland       -  dwarsfluit


Benno Simonis       -  hobo


Anja van den Bos   -  fagot & huisarrangeur


Henk van den Bos  -  hoorn


Ferdinand Weijs     -  klarinet

De repertoiremogelijkheden voor dit type blaaskwintet zijn zeer gevarieerd en talrijk, wat het spelen in het ensemble tot een leuke uitdaging maakt.


De optredens van het kwintet zijn al net zo afwisselend. Zo is Hi-Five jaarlijks te beluisteren bij diverse zeer uiteenlopende evenementen, speciale projecten en andere festiviteiten. Daarnaast wordt veelvuldig medewerking verleend aan koorconcerten, waarbij afwisselend zowel solistisch als begeleidend wordt opgetreden. Ook de medewerking aan het jaarlijkse Operettegala in de grote zaal van de Rotterdamse Doelen is inmiddels een terugkerende happening op de jaarlijks drukke agenda.  De benodigde arrangementen worden speciaal voor en door Hi-Five geschreven, wat inmiddels tot een zeer uitgebreid repertoire heeft geleid.


Het kwintet kreeg haar definitieve samenstelling in 1998 en sinds die tijd heeft het al veel muzikale hoogtepunten mogen beleven. Niet alleen binnen het eigen Westland, maar ook buiten de Westlandse grenzen mocht het kwintet al met bekende koren samenwerken.

Zo is Hi-Five inmiddels vast begeleidend ensemble van het Volendams Operakoor, waarmee bovendien een aantal gezamenlijke concertreizen naar Malta en Duitsland werden gemaakt. In mei 2009 volgde een reis naar Rome, waar medewerking werd verleend aan een drietal Heilige Missen, met als meest bijzondere de Heilige Mis op Hemelvaartsdag in de Sint Pieter Kathedraal.


In 2005 werd, tijdens een concert met het Canadese mannenkoor The Ambassadors, 60 jaar bevrijding gevierd. Ook nu werden gezamenlijk een aantal werken uitgevoerd, wat, met slechts een korte repetitie voorafgaand aan het concert, aangaf dat de muzikale klik ook grensoverschrijdend kan zijn.

Op uitnodiging van het koor vertrokken het ensemble in november 2006 dan ook richting Canada voor een hernieuwde kennismaking met het koor tijdens een 14-daagse concertreis rondom Hamilton- Ontario, Canada, een reis die in november 2013 een vervolg kreeg. Ter gelegenheid van deze reis werd bovendien een speciale CD, ‘Hi-Five in Concert’ opgenomen. Ook hierop komt de variatie in muziekkeuze duidelijk naar voren; zowel klassiek, modern, pop, swing en een aantal voor Hi-Five gearrangeerde werken zijn op deze CD te beluisteren.


Al sinds haar oprichting is de Kersttijd voor Hi-Five zonder enige twijfel de drukste periode van het jaar. Met zoveel, heel uiteenlopende optredens, elk met hun eigen indrukken, ontstond de wens een eigen kerstconcert te organiseren. De reacties op dit kerstconcert waren zo overweldigend dat het heeft geleid tot de realisatie van de Kerst-cd “A Christmas Hi-Five”. Een, aldus de mensen die hem reeds beluisterden “schitterende, leuke, mooie, zeer gevarieerde CD” die de moeite van het beluisteren meer dan waard is”.


Daarnaast is er de CD ‘Dubbelglas’, een CD waarop gitaarklassiekers van gitarist Harry Sacksioni worden uitgevoerd door de eveneens Westlandse gitarist Peter van Elswijk en Hi-Five. Ook deze werken zijn speciaal gearrangeerd door de ‘huisarrangeur’ van Hi-Five, fagottiste Anja van den Bos met toestemming van Harry Sacksioni, iets waar het kwintet bijzonder trots op is.


Al met al een zeer veelzijdig kwintet waarbij het plezier in samen muziek maken centraal staat.

Voor meer bijzonderheden over Hi-Five kunt u terecht op deze website en hun Facebookpagina

Verder kunt u vrienden worden op Facebook zodat u op de hoogte blijft van hun activiteiten.

Bovendien kunt u op deze sites luisteren naar muziekfragmenten of genieten van fotoalbums en video-opnamen van een aantal heel uiteenlopend gebeurtenissen uit hun bestaan.