Blaaskwintet Hi-Five

Blaaskwintet Hi-Five is een zogenaamd origineel blaaskwintet en bestaat derhalve uit dwarsfluit, hobo, klarinet, hoorn en fagot. Het repertoire voor dit type blaaskwintet is zeer gevarieerd en talrijk, wat het spelen in het ensemble tot een leuke uitdaging maakt.

De optredens van het kwintet zijn al net zo afwisselend. Zo is Hi-Five jaarlijks te beluisteren bij diverse zeer uiteenlopende evenementen, speciale projecten en andere festiviteiten. Daarnaast wordt veelvuldig meegewerkt aan koorconcerten, waarbij afwisselend solistisch en begeleidend wordt opgetreden. De benodigde arrangementen worden speciaal voor en door Hi-Five geschreven, wat inmiddels tot een zeer uitgebreid repertoire heeft geleid.

Ook buiten de Westlandse grenzen mocht het kwintet al met bekende koren samenwerken. Inmiddels is Hi-Five vast begeleidend ensemble van het Volendams Operakoor, waarmee ook een aantal gezamenlijke concertreizen naar Malta en Duitsland werden gemaakt. In mei 2009 werd medewerking verleend aan een drietal Heilige Missen in Rome, met als onbetwist hoogtepunt de Heilige Mis op Hemelvaartsdag in de Sint-Pieter basiliek.

In april 2005 werd, in een concert met het Canadese mannenkoor The Ambassadors, 60 jaar bevrijding gevierd. Ook nu werd gezamenlijk een aantal werken uitgevoerd, wat, met één repetitie voorafgaand aan het concert, aangaf dat de muzikale klik ook grensoverschrijdend kan zijn. Op uitnodiging van het koor vertrokken we in november 2006 dan ook richting Canada voor een hernieuwde kennismaking met het koor tijdens een 14-daagse concertreis rondom Hamilton- Ontario, Canada. Dagelijks werd verslag gedaan van de belevenissen van het kwintet, iets wat in Holland door zo’n 250 bezoekers per dag via ons web-log op de voet gevolgd werd… Een voor het kwintet absoluut onvergetelijke ervaring waarover nog lang zal worden nagesproken!

Ter gelegenheid van deze reis werd bovendien een speciale CD, ‘Hi-Five in Concert’ opgenomen. Ook hierop komt de variatie in muziekkeuze duidelijk naar voren; zowel klassiek, modern, pop, swing en een aantal voor Hi-Five gearrangeerde werken zijn op deze CD te beluisteren.

Voor meer bijzonderheden over Hi-Five, verwijzen we u graag naar onze web-site: www.hi-five.nl. Op deze site kunt u bovendien luisteren naar muziekfragmenten of genieten van video-opnamen van een aantal heel uiteenlopend gebeurtenissen uit ons bestaan. Ook op Facebook en Hyves zijn we tegenwoordig actief, dus graag tot ziens op een van onze sites of
tijdens één van onze concerten!

Bezetting :

Dwarsfluit   -
Pieter Hofland
Hobo         - Benno Simonis (2014 - )
              - Frank Hendriks (1998 - 2013)
Klarinet      - Ferdinand Weijs
              - Arjan Hogewoning (2009 - 2012)
Hoorn        - Henk van den Bos
Fagot        - Anja van den Bos